pirmdiena, 2011. gada 21. marts

Noteikumu pieņemšana

Nu gan diena. Krāsnis negrib kurēties kā nākas, no rīta atklāju, ka kāds iekļuvis manā e-pastā un izsūtījis visiem spamu. Bet nē, ar to nepietiek! Tikko sāku meklēt, ka man taču jāizdrukā viena pieteikuma anketa, ko man atsūtīja, un jāaizpilda līdz sestdienai, nevaru atrast. Nu nav. Sāku skatīties pa datumiem - pēdējo mēnešu sarakstes ir izdzēstas. Nu cūcība! Bet kur lai Tu, cilvēk, izgāz dusmas uz šo stulbo virtuālo pasauli? NEKUR. Tā teikt- ja pats gribi tajā atrasties un būt, tad pieņem spēles noteikumus - jebkurš var darīt jebko, ja vien tiek kaut kam klāt. Kā pieslēdz datoru globālajam tīklam, tā pieņem kā faktu, ka esi atvēris durvis. Un iekšā var nākt jebkurš, kurš vien to prot.

Dzīve vispār sastāv no noteikumu pieņemšanas un visas vilšanās, viss sašutums, kas daždien iet pāri malām, ir tikai un vienīgi tāpēc, ka esam bijuši naivi un cerējuši, ka noteikumi mūs neskars. Ka mēs kaut kā izlavīsimies cauri sveikā, ne zariņu nenolaužot. Bet tā nenotiek. Noteikumi skar visus, un tikai mūsu pašu interesēs ir spēt tos pieņemt, lai aiztaupītu liekas vilšanās un sarūgtinājumu. Bet vai Cilvēks to maz spēj? Pieņemt sabiedrības noteikumus, ar tiem samierināties? Cilvēks ir Cilvēks, un viņš gribēs radīt Savus noteikumus, gribēs dzīvot pasaulē, ko pats ir radījis. Nu.. Cilvēk, ko lai saka - lai Tev veicas! Nereāli, bet bez tā pasaule nekustēsies.

Šobrīd ir vērojama tendence - cilvēks pārāk bieži uzturas virtuālajā pasaulē. Jā, nesen šī ēra ir sākusies, un ir vilinoša, interesanta. Bet cik daudzi apzinās noteikumus? Es arī tikko pirmo reizi saskāros ar to, ka kāds ielaužas e-pastā, kāds manā vārdā sūta citiem vēstules un izdzēš manas sarakstes. Viens ir izlasīt Millenium trioģiju un saprast, ka esi kā uz delnas, bet otrs izjust kaut nedaudz uz savas ādas šo absolūto bezspēcību. Vai šī - nedrošība un mūžīgā atvērto durvju diena - nevarētu būt par iemeslu nākotnē, ka Cilvēks varētu pēc iespējas mazāk laika pavadīt pieslēdzies internetam? Nu tā, tīri domu eksperimentam.

Dzīve jau notiek Te. Pie manis.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru