piektdiena, 2010. gada 23. jūlijs

Platona kods?




Kopš Dena Brauna Da Vinči koda popularitātes, tik daudz visādu kodu ir parādījies, esat ievērojuši?

Starp ziņu virsrakstiem (dailymail.co.uk), manu uzmanību, protams, piesaistīja Platona pieminēšana. Platons ir tas autors no senajiem grieķiem, kas man vienmēr stāv rokas stiepiena attālumā, laikam tikai kādus 2 vai 3 darbus, kas saglabājušies, neesmu lasījusi.

Bieži vien ziņa, ka kāds sens autors savos darbos ir iekodējis kādu ziņu, jau izraisa smīnu – atkal? Tā vien šķiet, ka cilvēki to vien dara, kā meklē slepenus vēstījumus, savukārt kādreiz šķiet, cilvēki ar to vien nodarbojušies, kā kaut ko slepeni apslēpuši savos garadarbos.

Lai nu kā, šoreiz Mančesteras Universitātes Dr. Džejs Kenedijs pētot Platona darbus ir atklājis sakarības. „Rezultāts bija pārsteidzošs – tas bija tāpat, it kā es būtu atradis evaņģēlijus, kurus rakstījis pats Jēzus Kristus.”

Platona Koda atšifrējums ir atrodams grieķu mūzikas 12 notīs. Jau sen ir apgalvots, ka Platons ir bijis Pitagora mācības piekritējs, un šo mācību, ka pasaules noslēpumus var atklāt ar cipariem un matemātiku tad Platons arī ir paslēpis savos darbos. Iespējams, kaut ko vairāk, bet tas jau ir jauna pētījuma temats.

Kāpēc Platons kaut ko ir šifrējis? Ne jau prieka pēc, bet gan savas drošības. Apgalvot, ka kosmosu vada tīri matemātiskas sakarības bija zaimošana dieviem. Vai šādu uzskatu popularizēšanas dēļ ir vērts mirt?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru