pirmdiena, 2010. gada 20. septembris

Sekss un mazpilsēta

Vienā pavecā „Sestdienā” (konkrētāk ja gribētu, tad vienā no jūnija, 2010) manu uzmanību piesaistīja raksts „Sekss un mazpilsēta”. To izlasot sapratu, ak, cik dažādas mums asociācijas ar nosaukumu. Raksts bija par zvaigznēm, slavenībām un pozēšanu kailfoto, bet man pirmais nāca prātā Latvijas mazpilsētas un kā tajās var noslēpt/nenoslēpt seksa dzīvi.

Kā Jūs domājat – var?


Dzīvoju mazpilsētā. Labu laiku atpakaļ jau dzirdēju baumas, ka tā tur Dace (vārdi, protams, mainīti, un ceru, ka neviens to nemēģinās attiecināt uz sevi) ar to tur Juri laiž pa kreisi.

Ak, kurš tad nezina, kā tādas baumas rodas, ne? Varbūt apstājās ceļa malā, parunājās ar vecu kolēģi vai traktoristu, lai viņš atbrauc izvago kartupeļus, bet to kāda no ciema tenku vācelēm ieraudzījusi, jau steidz uzgriezt numuru, lai zvanītu kaimiņienei un stāstītu: „Vai Tu zini, ko es tikko redzēju? Dace ar Juri runājās un tā smējās, tā smējās, bet viņai taču mājā vīrs Žanīts un divi bērniņi gaida. Un Juris Žanīša labākais draugs, nu kā tā var. Šito kaunu, šito kaunu.”

Kāpēc neticu tādām baumām? Jo pati esmu uz savas ādas izbaudījusi, cik dažām ciema tantēm ir bagāta iztēle, un no mušas var izpūst ziloņu baru.

Nu jā.. bet pagāja mēneši, pati savām acīm redzu, Juris ar Daci nepārprotami ne tikai runājas, bet šķiet, pilnīgi aizmirsuši visu pasauli apkārt, un domāju, vai tiešām cilvēkiem nav prāta, kaut mazliet slepenāk to visu lietu darīt? Zinot, kā tas mazpilsētā notiek. Katram krūmam ir acis, un agri vai vēlu taču nāks gaismā. Lielpilsētās ir savādāk, mazpilsētās viss ir kā uz delnas, sevišķi, ja nevīžo aizbraukt uz blakus ciemu pēc mīļākā, bet paņem vīra labāko draugu.

Pagaidām Žanītis neko nezina, vai arī ir samierinājies, kurš to lai zina, ņemot vērā, ka viss ciems zina par šo dēku, būtu brīnums, ja Žanītim tā būtu pagājusi garām nepamanīta, un viņš nebūtu nekādus komentārus dzirdējis. Bet varbūt tomēr?

Lai arī neatzītu laišanu pa kreisi, neesmu nekāds soģis – dariet kā gribat, bet vai tad laišana pa kreisi nenozīmē, ka to dara pa kluso? Taču ne jau tā, ka visa mazpilsēta zina...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru