pirmdiena, 2010. gada 13. septembris

Tu nepazīsti Gūgles tanti?

Vakar saskāros ar 'foršu' lietu, ar ko laikam tīri teorētiski var saskarties ikviens, kas kaut ko ir uzrakstījis, nobildējis. Tātad - mans teksts plus manas bildes ir pilnībā, ne vārdu nemainot, paņemts un uzdots par savējo. Un komentāros vēl pietiek bezkaunības apgalvot, ka "Nē, tās esot viņas bildes!" Ar manu bērnu, nu labi, konkrētāk, mana bērna rokām, kas drupina cepumiņus kūkai.


Ar to vēl nepietiek! Brīdi vēlāk pamanu vēl citā mājaslapā savu tekstu, nu patiešām NE VĀRDIŅA neizmanot, kāds atkal to pārkopējis un uzdod par savu. Taču droši vari iedvesmoties, ja Tavas domas sakrīt ar manām par kādu tematu - lūdzu, uzraksti pats arī par to pašu lietu un AIZIET! Bet ne jau pārkopēt bez atsauces!

It sevišķi par receptēm - tieši tāpēc jau es savu blogu rakstu, ka gribu padalīties ar idejām. Iedvesmojieties! Gatavojiet, nobildējiet savu rezultātu, un viss būs ok. Nebūs nekādu domstarpību. Bet pārpublicēt bez atsauces nav atļauts. Vai tad skolā to nemācīja? Ka jāliek pēdiņas un literatūras sarakstā jānorāda, kas izmantots? Mjā... mācīt jau to māca, bet tik un tā vienmēr ir kāds, kurš domā, ka viņu nepieķers.

Vai tiešām ir daļa cilvēku, kas nav iepazinušies ar Gūgles tanti, un to, ka šāda copy-paste darbošanās ļoti ātri var tikt atklāta?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru